Αποτύπωση, σχεδιασμός και ανακαίνιση διαμερίσματος στην Άνω Κυψέλη

Ο Σταύρος επικοινώνησε μαζί μας για την ανακαίνιση του διαμερίσματος που προόριζε για τον γιο του, έπειτα από σύσταση προηγούμενου πελάτη μας.

Τους επισκεφτήκαμε λοιπόν στο σπίτι τους στην Άνω Κυψέλη το οποίο έχρηζε ανακαίνισης.
Η πρώτη διαπίστωση που κάναμε είναι πως η λειτουργικότητά του θα μπορούσε να βελτιωθεί σημαντικά.

Διαρρύθμιση 

Το διαμέρισμα είναι ισόγειο και έχει πρόσβαση από την αυλή και τον δρόμο , με κουζίνα, καθιστικό, δυο υπνοδωμάτια και λουτρό.
Επίσης, μέσα στο διαμέρισμα υπήρχε για χρόνια ένας χώρος αποθήκης, ο οποίος πρακτικά ήταν ανεκμετάλλευτος και όπως μας είπε ο Σταύρος ήθελαν να ενσωματωθεί σωστά στο χώρο.

Αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε τον τοίχο μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού ώστε να δημιουργηθεί ένας μεγάλος χώρος για κουζίνα και τραπεζαρία και δημιουργήσαμε πρόσβαση προς την αποθήκη η οποία μετατράπηκε στο καινούργιο καθιστικό του διαμερίσματος.
Αλλάξαμε την διαρρύθμιση του λουτρού μεγαλώνοντας το προς τον διάδρομο.
Επίσης τροποποιήσαμε τις θέσεις των κουφωμάτων ώστε να ταιριάζουν με τις καινούργιες χρήσεις των χώρων.
Αξιοποιήσαμε επίσης και την αυλή δημιουργώντας αποθήκη για το πλυντήριο ρούχων και το στεγνωτήριο.

Αισθητική

Η αισθητική του αποτελέσματος καθορίστηκε πολύ από το προσωπικό γούστο της Ιφιγένειας και του Γιώργου, που είναι και οι χρήστες τους διαμερίσματος.
Προτείναμε ενιαίο πλακάκι με απόδοση ξύλου σε όλο το διαμέρισμα ώστε να υπάρξει ομοιομορφία στους χώρους και το οποίο συνδυάσαμε με ξυλουργικά σε αντίστοιχες αποχρώσεις.
Στην κουζίνα διαλέξαμε μελαμίνες και βακελίτη της Εgger σε ανοιχτόχρωμες γήινες αποχρώσεις.
Δημιουργήσαμε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους και τοποθετήσαμε πλακάκι με απόδοση γυαλιστερού μαρμάρου στην πλάτη της κουζίνας.
Στον χώρο της τραπεζαρίας δημιουργήσαμε μεγάλη βιβλιοθήκη με ράφια και ντουλάπια με επιλογή μελαμίνης σε απόδοση ξύλου, ώστε να ταιριάζει με την παλέτα του διαμερίσματος.
Στα υπνοδωμάτια κατασκευάσαμε καινούργιες ντουλάπες τις οποίες σχεδιάσαμε με βάση τις ανάγκες της Ιφιγένειας και του Γιώργου.

Στο λουτρό σχεδιάσαμε σύνθεση έπιπλου μπάνιου με πάγκο τεχνογρανίτη και νιπτήρα ελεύθερης τοποθέτησης και τοποθετήσαμε ράφια και ντουλάπια σε απόδοση ξύλου στην εσοχή που δημιουργήσαμε.
Διαλέξαμε φωτεινό στρογγυλό καθρέφτη, κρεμαστή λεκάνη με εντοιχισμένο καζανάκι.
Η ντουζιέρα που προέκυψε είναι αρκετά μεγάλη και κλείνει με επάλληλη καμπίνα και στήλη ντουζιέρας με δυο επιλογές ροής από το τηλέφωνο και από το καπέλο σαν καταρράκτης.
Για τα πλακάκια επιλέξαμε λευκό και πράσινο ώστε να συνδυάζεται με το πλακάκι του δαπέδου που είχαμε επιλέξει για όλο το σπίτι.

 

Καλορίζικό παιδιά, να το χαρείτε!!

Αποτέλεσμα

Πρόταση

Αποτύπωση

Leave a Reply