Επίβλεψη κατασκευής, σχεδιασμός και διακόσμηση νεόδμητου διαμερίσματος στου Ζωγράφου

Ο Πάνος μας επισκέφτηκε στο γραφείο μας καθώς είχε μόλις αγοράσει ένα καινούργιο διαμέρισμα σε κτίριο που βρισκόταν υπό κατασκευή στου Ζωγράφου.

Ο ιδιοκτήτης ζει στο εξωτερικό και ήθελε να συνεργαστούμε ώστε να επιβλέψουμε την κατασκευή, να σχεδιάσουμε την εσωτερική διαρρύθμιση καθώς δεν είχε ικανοποιηθεί από την πρόταση που είχε λάβει, και να αναλάβουμε την διακόσμηση και αισθητική του διαμερίσματος.

Η οικοδομή ήταν στα τούβλα όταν την επισκεφτήκαμε και στο διαμέρισμα του Πάνου δεν είχαν γίνει οι εσωτερικές τοιχοποιίες άρα είχαμε τη δυνατότητα να ξανασχεδιάσουμε.

Σχεδιασμός

Το διαμέρισμα είναι μεζονέτα και είχε ένα μεγάλο αίθριο στη μέση του χώρου που δίνει πολύ φως, ύψος και κάνει το διαμέρισμα να δείχνει πολύ μεγαλύτερο.

Ενθουσιαστήκαμε πολύ με αυτό το στοιχείο και αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε με βάση αυτό.

Τοποθετήσαμε λοιπόν στο πρώτο επίπεδο το σαλόνι κάτω από το αίθριο, την τραπεζαρία, την κουζίνα και ένα WC με ντουζιέρα. Το δεύτερο επίπεδο είναι ο χώρος των υπνοδωματίων και του κυρίως λουτρού.

Αισθητική & Διακόσμηση

Ο Πάνος ήταν προσανατολισμένος σε minimal αισθητική όπου θα κυριαρχούσαν τα φυσικά υλικά και το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν ξεκούραστο και κομψό.

Για την κουζίνα διαλέξαμε ντουλάπια σε λευκό χρώμα και δώσαμε ένταση με σκούρα γκρι απόχρωση στην νησίδα, στον πάγκο, την πλάτη και τα κρεμαστά ντουλάπια. Η νησίδα στη μέση του χώρου δημιουργεί ένα κοινωνικό σημείο μέσα στο σπίτι.

Στο χώρο της τραπεζαρίας σχεδιάσαμε έπιπλο μπουφέ από το σκούρο γκρι της κουζίνας το οποίο συνδυάσαμε με επιλογή ξύλου η οποία ταιριάζει με το πάτωμα που επιλέξαμε για όλο το διαμέρισμα. Φτιάξαμε κατασκευή στην είσοδο με αποθηκευτικό χώρο και επιλέξαμε τα έπιπλα της τραπεζαρίας και του σαλονιού ώστε να είναι λιτά και να δένουν χρωματικά με την υπόλοιπη παλέτα του σπιτιού.

Το τζάκι ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που έλειπε από το σπίτι, έτσι εγκαταστήσαμε τζάκι αερίου μέσα σε κατασκευή γυψοσανίδας. Η θαλπωρή αυτού του στοιχείου, το καθιστά το κέντρο του σπιτιού.

Τα λουτρά θέλαμε να συμπληρώνουν αρμονικά την παλέτα υλικών του διαμερίσματος άρα επιλέξαμε πλακάκι με απόδοση ξύλου το οποίο τοποθετήσαμε τα δάπεδα και στις ντουζιέρες. Στους υπόλοιπους τοίχους των μπάνιων τοποθετήθηκε σκούρο γκρι πλακάκι με απόδοση πέτρας και διαλέξαμε λιτά έπιπλα ώστε να ταιριάξουν με την υπόλοιπη αισθητική.

Για τα υπνοδωμάτια διαλέξαμε συρόμενες ντουλάπες ώστε να εξοικονομήσουμε χώρο. Επίσης επιλέξαμε ταπετσαρίες για κάποιες από τις τοιχοποιίες ώστε να δώσουμε την αίσθηση της τσιμεντοκονίας στον τοίχο.

Εκπονήσαμε την μελέτη φωτισμού για όλους τους χώρους και διαλέξαμε μαζί με τον Πάνο τα φωτιστικά και τα έπιπλα για το σπίτι

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και περήφανοι με το αποτέλεσμα και ελπίζουμε ο Πάνος να το απολαμβάνει!

Αποτέλεσμα

2 Comments

 • Ο/Η Πάνος λέει:

  Αποφάσισα να αγοράσω ένα υπό κατασκευή διαμέρισμα στην Αθήνα με βασικό μου στόχο να δημιουργήσω ένα χώρο σύγχρονο, πρακτικό και ποιοτικό, ο οποίος να ανταποκρίνεται απόλυτα στο προσωπικό μου γούστο. Άμεσα αντιλήφθηκα ότι αυτό θα ήταν πρακτικά αδύνατο να πραγματοποιηθεί δίχως την υποστήριξη ενός επαγγελματία, καθώς οι προδιαγραφές του κατασκευαστή της πολυκατοικίας μου δεν διαφοροποιούνταν από το μέτριο επίπεδο των περισσότερων κατασκευών στην Αθήνα.
  Η συνεργασία με τον Κώστα και την Αντιγόνη δεν ήταν τυχαία, αλλά προέκυψε κατόπιν έρευνας αγοράς. Επαγγελματισμός, αμεσότητα και ειλικρίνεια πιστεύω ότι ήταν τα στοιχεία τους που ξεχώρισα στις πρώτες μας επαφές και με οδήγησαν στη συνεργασία μαζί τους. Στοιχεία τα οποία επιβεβαιώθηκαν απόλυτα στην πορεία, ενώ επανειλημμένα η ομάδα του Homedone ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Η επαφή μας ήταν άμεση και τακτική σε όλα τα στάδια κατασκευής. Όλη η ομάδα εργάστηκε μεθοδικά και με προσοχή στην λεπτομέρεια, σε σημείο που σπάνια συναντάς στους επαγγελματίες του χώρου της κατασκευής. Επέδειξε σύγχρονες ιδέες και οπτική, προσαρμογή στις – ομολογουμένως όχι και λίγες – απαιτήσεις μου, υπήρξαν καίριες παρατηρήσεις όπου αυτό χρειαζόταν και ευελιξία σε όποιες αλλαγές προέκυψαν στην πορεία της κατασκευής.
  Οφείλω να τονίσω ότι το έργο στην πορεία αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο καθώς ο κατασκευαστής και τα συνεργεία του, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι θα συνεργάζονταν μαζί μας, μας δημιούργησαν δυστυχώς αρκετά εμπόδια, τα οποία ο Κώστας και η Αντιγόνη αντιμετώπιζαν με υπομονή και επαγγελματισμό.
  Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό και απόλυτα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις μου.
  Ένα θερμό ευχαριστώ στον Κώστα, την Αντιγόνη και την υπόλοιπη ομάδα!

  • Ο/Η Home Done λέει:

   Πάνο σε ευχαριστούμε για τα σχόλια, την άψογη συνεργασία και για την εμπιστοσύνη που μας έδειξες.
   Καλορίζικο το νέο σου σπίτι!

Leave a Reply