Αποτύπωση, σχεδιασμός, ανακαίνιση και διακόσμηση διαμερίσματος στην Γλυφάδα

Με τον Αντώνη είχαμε συναργαστεί πρώτη φορά πριν κάποια χρόνια, όταν ανακαίνισαμε το σπίτι του στο Λυκκαβητό.
Έτσι, όταν μετακόμισε, επικοινώνησε κατευθείαν μαζί μας ώστε να δούμε το νέο του σπίτι στη Γλυφάδα και να του προτείνουμε λύσεις για την ανανέωση της λειτουργικότητας και της αισθητικής.

Διαρρύθμιση

Το σπίτι, 100 τμ διαμέρισμα στον 2ο όροφο, σε πολύ κεντρικό σημείο στη Γλυφάδα είχε μικρή σαλόνοτραπεζαρία, τρία υπνοδωμάτια, κουζίνα, μπάνιο και WC.

Ο Αντώνης ήθελε ουσιαστικά μια ανανέωση των χώρων και όχι ολική ανακαίνιση.
Το κτίριο ήταν σύγχρονης κατασκευής και πολλά από τα υφιστάμενα υλικά του άρεσαν ήδη και ήθελε να τα κρατήσουμε, όπως για παράδειγμα το ξύλινο καρφωτό πάτωμα και τη μασίφ ξύλινη κουζίνα.
Εστιάσαμε λοιπόν περισσότερο στην αισθητική με πρόταση διακόσμησης και μικρές αλλαγές διαρρύθμισης που θα συμπλήρωναν το σύνολο και θα ανανέωναν αισθητικά και λειτουργικά το διαμέρισμα.

Έτσι, αποφασίσαμε να ενώσουμε το τρίτο υπνοδωμάτιο με το σαλόνι ώστε να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος και να τοποθετηθεί εκεί η τραπεζαρία.
Επίσης, μεγαλώσαμε το άνοιγμα προς την κουζίνα και τοποθετήσαμε γυάλινη πόρτα ώστε να υπάρχει η οπτική επικοινωνία με το σαλόνι αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να διαχωριστεί όταν χρειάζεται.

Βαψαμε όλο το σπίτι, συμπληρώσαμε το ξύλινο πάτωμα όπου χρειαζόταν και το συντηρήσαμε σε όλο το σπίτι.
Επίσης προσθέσαμε ράφια από γυψοσανίδα δίπλα στο τζάκι ώστε να γίνει λειτουργική και αυτή η γωνιά του σαλονιού.

Διακόσμηση

Όσον αφορά στη διακόσμηση, αναλάβαμε την επίπλωση της σαλονοτραπεζαρίας. Ο Αντώνης ήθελε μοντέρνα, σικάτα έπιπλα με ωραία υλικά και χρώματα.

Διαλέξαμε από το Bo Concept όπου μας άρεσε πολύ η σκανδιναβική προσέγγιση που συνδυάζει την λειτουργικότητα με την υψηλή αισθητική.
Διαλέξαμε γκρι γωνιακό καναπέ για το σαλόνι, συνδυασμένο με τραπεζάκι από σκούρα δρυ και μεταλλικά μαύρα πόδι και πολυθρόνα σε έντονο κίτρινο για μια χαρούμενη πινελιά χρώματος στον χώρο.
Για την τραπεζαρία διαλέξαμε τραπέζι σε σκούρα καρυδιά με μαύρο κεντρικό πόδι με ενδιαφέρον σχήμα.
Για τις καρέκλες καταλήξαμε σε περιστρεφόμενες με καπιτονέ βελούδινο ύφασμα σε βαθύ μπλε χρώμα.
Σε παρόμοιο τόνο του σκούρου μπλε είναι και το ανάκλιντρο που επιλέξαμε για την είσοδο.

Προσθέσαμε φωτιστικά από την Bright και το Bo Concept ώστε να αναδειχθεί ο χώρος και τα έπιπλα με το σωστό φωτισμό και την στρατηγική θέση των φωτιστικών σωμάτων μέσα στο δωμάτιο.

Ολοκληρώσαμε την εικόνα με κουρτίνες από τον Miko όπου επιλέξαμε το χρώμα του γκρι και του λευκού ώστε να δέσουν αρμονικά με τις υπόλοιπες επιλογές και να ζεστάνουν οπτικά τους χώρους.

Ελπίζουμε ο Αντώνης να απολαμβάνει το νέο του σπίτι και τον ευχαριστούμε ξανά για την εμπιστοσύνη.
Ευχόμαστε καλορίζικο.

Αποτύπωση

Πρόταση

Αποτέλεσμα

Leave a Reply