Αποτύπωση, σχεδιασμός και πλήρης ανακαίνιση διαμερίσματος στο Μετς

Συναντήσαμε την Ελένη, στο φοιτητικό της σπίτι στο Παγκράτι, μας ενημέρωσε ότι θα ήθελε να το ανακαινίσει ως  μία καινούργια αρχή για την κόρη της, που ερχόταν σύντομα σαν φοιτήτρια στην Αθήνα.

Διαρρύθμιση

Το σπίτι, 50 τμ διαμέρισμα στον πρώτο όροφο, σε πολυκατοικία του 1970, πολύ κεντρικά στο Παγκράτι είχε είσοδο, σαλόνι, υπνοδωμάτιο, ξεχωριστό δωμάτιο για την κουζίνα και μπάνιο.

Το διαμέρισμα ήταν λειτουργικό με την υπάρχουσα διαρρύθμιση, αλλά χρειαζόταν μια αισθητική ανανέωση, ενώ το μπάνιο ήταν μικρό χωρίς αποθηκευτικούς χώρους.
Έτσι κρατήσαμε τις χρήσεις των χωρών στις ίδιες θέσεις αλλά μεγαλώσαμε το σαλόνι αφαιρώντας τον τοίχο της εισόδου. Μεγαλώσαμε επίσης το μπάνιο προς το υπνοδωμάτιο που ήταν ήδη αρκετά μεγάλο.

Αισθητική

Η Ελένη είχε ενδιαφέρον γούστο και ήθελε να διαλέξουμε όλα τα υλικά με προσοχή και μεράκι. Όσον αφορά στην αισθητική του διαμερίσματος, επιλέξαμε με την Ελένη laminate πάτωμα σε απόχρωση ανοιχτόχρωμης δρυός, για το δωμάτιο, το σαλόνι για το διάδρομο.
Στο δωμάτιο αντικαταστήσαμε επίσης την ντουλάπα με συρόμενη εντοιχισμένη, και προσθέσαμε ευθύγραμμα φωτιστικά LED εσωτερικα.
Στην κουζίνα τοποθετήσαμε ανοιχτόχρωμα ντουλάπια συνδυασμένα με πάγκο και κρεμαστά ντουλάπια σε απόδοση ξύλου ώστε να συνδυαστεί με το ξύλο που τοποθετήσαμε στο υπόλοιπο διαμέρισμα. Επίσης διαλέξαμε γκρι πλακάκια για το δάπεδο της κουζίνας και την πλάτη πάνω από τον πάγκο.

Τα ίδια πλακάκια τοποθετήσαμε και στους τοίχους και το δάπεδο του μπάνιου. Φτιάξαμε χτιστό πάγκο με μεγάλο ντουλάπι από κάτω και νιπτήρα ελεύθερής τοποθέτησης. Στον τοίχο πίσω από τον πάγκο δημιουργήσαμε μία ξεχωριστή λεπτομέρεια με γυαλιστερό βαθύ πράσινο μακρόστενο πλακάκι. Το τοποθετήσαμε σε κατακόρυφη διάταξη και το φωτίσαμε από την οροφή και τον καθρέφτη ώστε να αναδεικνύεται η όμορφη υφή του. Επίσης προσθέσαμε ντουλάπα για το πλυντήριο πίσω από την πόρτα του μπάνιου, σε παρόμοια απόχρωση με το πλακάκι ώστε να μην ξεχωρίζει ιδιαίτερα οπτικά. Οι μαύρες μπαταρίες και αξεσουάρ που διαλέξαμε συμπληρώνουν πολύ ωραία το σύνολο.

Η Ελένη επίσης εμπνέυστηκε από την πρόταση μας, σχετικά με τα φωτιστικά και τα έπιπλα, και επέλεξε πολύ ωραία κομμάτια που ολοκλήρωσαν το έργο.

 

Είμαστε σίγουροι πως η Ελένη διασκέδασε πολύ της διαδικασία της ανακαίνισης και η κόρη της απολαμβάνει πλέον το νέο της σπίτι. Ευχόμαστε καλορίζικο.

Αποτύπωση

Πρόταση

Αποτέλεσμα

2 Comments

Leave a Reply