Αποτύπωση, σχεδιασμός και πλήρης ανακαίνιση σπιτιού στο Μετς.

Συναντήσαμε πρώτη φορά το Σπύρο και τον Νίκο στο καινούργιο τους σπίτι στο Μετς.
Μπαίνοντας στον χώρο, εντυπωσιαστήκαμε από την ανεμπόδιστη θεά που είχε το διαμέρισμα προς τη θάλασσα και το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Μας εξήγησαν πως είχαν σκοπό να το μετατρέψουν  στο σπίτι των ονείρων τους, του οποίου όλες οι λεπτομέρειες θα ήταν σχεδιασμένες με προσοχή ώστε να ταιριάζουν στην καθημερινότητά τους.
Η οδηγία ήταν μια και σαφής: Όλα με πάθος και όλα θα συζητηθούν μέχρι να προκύψει το ιδανικό.

Διαρρύθμιση

Το διαμέρισμα είχε δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα ως ξεχωριστό χώρο, και δύο μπάνια.
Παρατηρήσαμε πως η διαρρύθμιση του χώρου είχε αρκετές ιδιαιτερότητες.  Σχεδόν όλα τα δωμάτια ήταν παράγωνα με δοκάρια και κολώνες σε μη επιθυμητές θέσεις, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.
Οι ιδιοκτήτες είχαν ήδη μελετήσει αρκετά το διαμέρισμα και ήξεραν ακριβώς τι θέλουν.
Συζητήσαμε και σχεδιάσαμε ξανά και ξανά  (μέχρι τελικής πτώσης 🙂 ) έτσι ώστε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τα πάντα.

Ο τελικός σχεδιασμός του διαμερίσματος  περιλάμβανε τη γραμμική διάταξη του σαλονιού, της τραπεζαρίας και της κουζίνας, με την κουζίνα να παραμένει στον χώρο στον οποίον ήταν.  Στο υπόλοιπο σπίτι σχεδιάστηκαν δύο υπνοδωμάτια με το δικό τους μπάνιο το καθένα και ένα δωμάτιο γραφείο. Αλλάχτηκαν τα δάπεδα πλακιδίων στην κουζίνα και τα μπαλκόνια, επίσης προστέθηκε ξύλινο πάτωμα στον διάδρομο και συντηρήσαμε όλα τα ξύλινα πατώματα αλλάζοντας την απόχρωση τους.

Αισθητική

Στον Σπύρο και τον Νίκο αρέσουν οι έντονες αντιθέσεις στον χώρο.
Κατά συνέπεια όλο το σπίτι στηρίχτηκε στον συνδυασμό ανοιχτών και αρκετά σκούρων αποχρώσεων στους τοίχους και τα ξυλουργικά ώστε να προκύπτει η επιθυμητή αντίθεση στον χώρο.

Το χρώμα που κυριαρχεί σε όλο το σπίτι είναι το ιβουάρ συνδυασμένο με σκούρα βέγκε ή μαύρα στοιχεία. Στην κουζίνα μείναμε στην ιδέα της χρωματικής αντίθεσης, όπου συνδυάσαμε μαύρα ακρυλικά πορτάκια στις βάσεις και τα ολόσωμα ντουλάπια, με ιβουάρ ακρυλικά πορτάκια στα κρεμαστά και ιβουάρ Corian σε όλους τους πάγκους.
Στα μπάνια ακολουθήσαμε την ίδια λογική κρατώντας τις έντονες αντιθέσεις και επιλέγοντας τόνους του μπεζ και του γκρι τους οποίους συνδυάσαμε με αποχρώσεις σκούρου και ανοιχτόχρωμου ξύλου.

Τέλος, το σπίτι εξοπλίστηκε πλήρως με αυτόνομη εγκατάσταση φυσικού αερίου για ζεστό νερό και θέρμανση.

Ο Σπύρος και ο Νίκος απολαμβάνουν πλέον το διαμέρισμά τους και εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι που βοηθήσαμε να συμβεί αυτό!

Αποτύπωση

Πρόταση

Αποτέλεσμα

Leave a Reply