Ανακαίνιση σπιτιού στο Παγκράτι - Κουζίνα

Αποτύπωση, σχεδιασμός και πλήρης ανακαίνιση σπιτιού στο Παγκράτι.

 

Η Βενετία αγόρασε ένα παλιό διαμέρισμα στο Παγκράτι με σκοπό να το επισκευάσει και να το εκμεταλλευτεί.
Το διαμέρισμα ήταν 50 τετραγωνικά με ένα υπνοδωμάτιο, ξεχωριστή κουζίνα από το σαλόνι και την τραπεζαρία, χωλ και μπάνιο.

Διαρρύθμιση

Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο διαμέρισμα ως προς την αισθητική αλλά και τη διαρρύθμιση του.
Αυτό μας οδήγησε στο να μεταφέρουμε την κουζίνα στο σαλόνι και να γίνει το κέντρο του σπιτιού.
Επίσης, το μπάνιο που υπήρχε στο διαμέρισμα ήταν αρκετά μικρό και επειδή είχε πατάρι από πάνω ήταν και αρκετά χαμηλό.
Αποφασίσαμε να το μεγαλώσουμε αρκετά, να βάλουμε ντουζιέρα και χτιστό μεγάλο πάγκο ώστε να αφήνει μια αίσθηση πολυτέλειας.
Το υπνοδωμάτιο παρέμεινε στην ίδια θέση αλλά μεγάλωσε καθώς τοποθετήθηκε η ντουλάπα σε καινούργιο σημείο. Στο χώρο της παλαιάς ντουλάπας σχεδιάσαμε πρόβλεψη για γραφείο.
Επίσης δημιουργήθηκε στον διάδρομο χώρος ώστε να τοποθετηθεί το πλυντήριο ρούχων,  το στεγνωτήριο και ντουλάπα για έξτρα αποθήκευση.

Υποδομές

Όλα τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά δίκτυα του σπιτιού αντικαταστάθηκαν με καινούργια.
Τοποθετήθηκε αυτόνομο σύστημα θέρμανσης με φυσικό αέριο.
Τα παλιά ξύλινα δάπεδα όπως και τα μωσαϊκά της βεράντας παρέμειναν και συντηρήθηκαν
Τα κουφώματα σε όλο το σπίτι αντικαταστάθηκαν με καινούργια.

Αισθητική

Η Βενετία όντας αρχιτέκτονας, έφερε έντονα την άποψή της για το τελικό αποτέλεσμα και την αισθητική του σπιτιού.
Δουλέψαμε μαζί και καταλήξαμε σε ένα αισθητικά ουδέτερο αποτέλεσμα με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και υλικά που δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Ειδικά στην κουζίνα, βλέπουμε ότι το παλιό ξύλινο καρφωτό πάτωμα ταιριάζει απόλυτα με τα ξύλινα στοιχεία της νέας κουζίνας, δηλαδή τα κρεμαστά ντουλάπια, τον πάγκο και τα κατακόρυφα δοκάρια που αποτελούν φυσικό όριο της κουζίνας σε σχέση με το σαλόνι και την τραπεζαρία.
Για τα υπόλοιπα ντουλάπια διαλέξαμε ουδέτερο χρώμα με το οποίο βάψαμε και τους τοίχους ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στον χώρο.

Το μπάνιο επίσης έχει πολύ ενδιαφέρουσα αισθητική καθώς και αυτό είναι αρκετά ουδέτερο αλλά με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως το πλακάκι στον τοίχο στην πλάτη του νιπτήρα που έχει αρκετά έντονη υφή. Συνδυασμένο με τον κρυφό φωτισμό της γυψοσανίδας παράγει ένα πολύ ωραίο ανάγλυφο αποτέλεσμα.

 

Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και τη συνεργασία μας με τη Βενετία και της ευχόμαστε να χαρεί το νέο της διαμέρισμα.

Αποτύπωση

Πρόταση

Αποτέλεσμα

2 Σχόλια

  • Ο/Η Manuel λέει:

    Hello
    Very nice work and finishing
    What was the budget allocated for this project?
    I have a similar project on Alexandras which im tryin to get an estimate of the cost prior to engaging in the works
    Appreciate if you could reply
    regards,
    Manuel Melkonian

    • Ο/Η Home Done λέει:

      Hello Manuel,

      Thank you for your interest and your nice comment!
      Every project is different, so if you would like to get a budget proposal for the renovation of your apartment, please call us at 2111826025 or contact us through email at info@homedone.gr

      Kind regards,
      HomeDone

Leave a Reply