μελέτη ανακαίνισης σπιτιού 90τμ

Αποτύπωση, αρχιτεκτονική πρόταση, περιγραφή εργασιών και αναλυτικός προϋπολογισμός για τη μελέτη ανακαίνισης σπιτιού 90τμ

H πρώτη μας συνάντηση με την Ευγενία έγινε στο σπίτι των γονιών της στην Καισαριανή.
Tο πλάνο ήταν οι γονείς της να μετακομίσουν στο κάτω διαμέρισμα και εκείνη να εγκατασταθεί εκεί με την οικογένειά της.
Tο διαμέρισμα, 90 τετραγωνικών, βρίσκεται σε μία γωνιακή πολυκατοικία με θέα προς το Άλσος Καισαριανής.

Η Ευγενία σκόπευε να προχωρήσει στην ανακαίνιση στο τέλος του χρόνου αλλά ήθελε να ξέρει από πριν τι πρόκειται να φτιάξει και πόσο θα κοστίσει.
Έτσι, μας κάλεσε ώστε να μελετήσουμε το σπίτι και να την βοηθήσουμε να προετοιμαστεί κατάλληλα για την επερχόμενη ανακαίνιση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, ακούσαμε τις ανάγκες της σχετικά με τη διαρρύθμιση, την κατονμή των χώρων και τις απιτήσεις της σχετικά με την αισθητική.
Αποτυπώσαμε το διαμέρισμα και συλλέξαμε σημαντικές πληροφορίες όπως τις θέσεις από τις κατακόρυφες στήλες των καλοριφέρ και των αποχετεύσεων καθώς και την κατάσταση τους.

Εδώ μπορείτε να δείτε έργα με παρόμοιο εμβαδό που υλοποιήθηκαν από τη Home Done:
Ανακαίνιση σπιτιού στον Υμηττό
Ανακαίνιση σπιτιού στους Αμπελόκηπους 
Ανακαίνιση σπιτιού στο Πεδίον του Άρεως

Πρόταση

Παρατηρήσαμε πως η διαρρύθμιση του σπιτιού ήταν παρωχημένης λογικής, με την κουζίνα να βρίσκεται μακριά από το σαλόνι και αρκετά τετραγωνικά αφιερωμένα σε δευτερεύοντες χώρους όπως την είσοδο και τον διάδρομο.
Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την κουζίνα δίπλα στο σαλόνι και ο χώρος της πρώην κουζίνας να γίνει υπνοδωμάτιο.
Επίσης ο χώρος της εισόδου που χωριζόταν με πόρτα έγινε ενιαίος με το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα και στήσαμε εκεί γραφείο με ράφια γυψοσανίδας και έξτρα αποθηκευτικό χώρο με ντουλάπες, όπως μας ζήτησε και Ευγενία.

Το μπάνιο και το WC έμειναν στις ίδες θέσεις και διαστάσεις όμως στο μπάνιο προτείναμε την αλλαγή της διάταξης καθώς δεν ήταν λειτουργικό πριν.
Έτσι προτείναμε την κατασκευή χτιστού πάγκου με νιπτήρα ελεύθερης τοποθέτησης και walk in ντουζιέρα.

Για να τονίσουμε την ροή των χώρων και να κάνουμε το διαμέρισμα να φαίνεται μεγαλύτερο τοποθετήσαμε το ίδιο πλακάκι σε απόδοση ξύλου σε όλα τα δωμάτια και στα μπάνια.

Περιγραφή εργασιών

Η περιγραφή των εργασιών που θα απαιτηθούν είναι λεπτομερής ώστε να είναι ξεκάθαρη η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν ενώ ταυτόχρονα αφήνει στον  ιδιοκτήτη την ευελιξία να την τροποποιήσει όπως εκείνος επιθυμεί.

Προϋπολογισμός

Συντάξαμε αναλυτικό προϋπολογισμό για το έργο ώστε ανα πάσα στιγμή να έχει ο ιδιοκτήτης τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών.
Ποσότητες, τιμές μονάδας και επιμέρους κόστη ανά εργασία.

Εδώ μπορείτε να δείτε γενικότερες πληροφορίες για το κόστος ανακαίνισης ενός σπιτιού.

Leave a Reply