Πλήρης ανακαίνιση σπιτιού στους Αμπελόκηπους - Εξώφυλλο

Αποτύπωση, σχεδιασμός και υλοποίηση πλήρους ανακαίνισης διαμερίσματος στους Αμπελόκηπους.

Η αρχή

Η πρώτη μας συνάντηση με τον Διονύση και την Λαμπρινή έγινε στους Αμπελόκηπους, στο διαμέρισμα που μόλις είχαν αποκτήσει και ήθελαν να ανακαινίσουν.
Δεν είχαν κάποια συγκεκριμένη σκέψη όσον αφορά στη διαρρύθμιση του διαμερίσματος και την διάταξη των χώρων του κι απευθύνθηκαν στην ομάδα της Home Done. Σαν επόμενο βήμα ετοιμάσαμε μία λεπτομερή μελέτη για τις προοπτικές που είχε το σπίτι τους και βοηθήσαμε τα παιδιά να το οραματιστούν!

Η μελέτη

Αρχικά αποτυπώσαμε την υπάρχουσα κατάσταση του σπιτιού με ακρίβεια. Πήραμε τα μέτρα από κάθε χώρο και συγκεντρώσαμε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες που χρειαζόμασταν, όπως τα υλικά των πατωμάτων, τις στήλες του καλοριφέρ, τις στήλες αποχέτευσης κ.λπ.

Έπειτα σχεδιάσαμε διαφορετικές προτάσεις στη διαρρύθμιση και τη διάταξη των χώρων και με τη βοήθεια τρισδιάστατων απεικονίσεων παρουσιάσαμε τις ιδέες μας στον Διονύση και την Λαμπρινή, ώστε να τους βοηθήσουμε να αποφασίσουν με σιγουριά το πώς θέλουν να προχωρήσουν με το σπίτι τους.
Η μελέτη μας περιλάμβανε λεπτομερές κοστολόγιο και τεχνική περιγραφή ώστε οι ιδιοκτήτες να γνωρίζουν ακριβώς τις εργασίες που θα διεξαχθούν.

Η απόφαση

Ο Διονύσης και η Λαμπρινή αποφάσισαν τελικά να μην αλλάξουν τη βασική διαρρύθμιση του σπιτιού, κατά συνέπεια όλοι οι χώροι διατήρησαν την αρχική τους χρήση. Καινούργιο στοιχείο ήταν η απόφαση να συνδέσουν το νέο τους σπίτι με το δίκτυο φυσικού αερίου ώστε να το χρησιμοποιούν για ζεστό νερό και θέρμανση.

Η υλοποίηση

Το έργο μας περιλάμβανε:

 • την πλήρη ανακαίνιση της κουζίνας, του μπάνιου και του WC
 • την συντήρηση των ξύλινων και των μαρμάρινων πατωμάτων
 • την πλήρη αντικατάσταση της ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης του σπιτιού
 • την αλλαγή όλων των εξωτερικών κουφωμάτων
 • την εγκατάσταση παροχής φυσικού αερίου στο διαμέρισμα
 • την αντικατάσταση όλων των εσωτερικών θυρών και της εξωτερικής πόρτας
 • την αντικατάσταση των ντουλαπών των υπνοδωματίων.

Για την κουζίνα επιλέχθηκε το λευκό ως κυρίαρχος καμβάς στο χώρο και το συνδυάσαμε με σκούρα πλακάκια σε μορφή τούβλου για την πλάτη της κουζίνας ώστε να δημιουργήσουμε μια ενδιαφέρουσα αντίθεση.

Για το WC επιλέχθηκε πλακάκι σε γήινους τόνους για το πάτωμα και τους τοίχους, με λεπτομέρεια από ψηφίδα σε ένα κομμάτι του τοίχου.
Στο μεγάλο μπάνιο διαλέξαμε πλακάκια στις αποχρώσεις του γκρι σε συνδυασμό που περιλαμβάνει και μοτίβο το οποίο τοποθετήθηκε στο τοίχο της μπανιέρας.

Στα υπνοδωμάτια συντηρήθηκαν τα ξύλινα πατώματα και αντικαταστάθηκαν οι ντουλάπες με καινούργιες από λευκά κουτιά και πόρτες ανάγλυφου laminate.
Στο καθιστικό συντηρήθηκαν τα μαρμάρινα δάπεδα και σε όλο το σπίτι αντικαταστάθηκαν τα κουφώματα με καινούργια της EUROPA.

Το δίκτυο των καλοριφέρ κατασκευάστηκε από την αρχή ώστε να μπορεί να υποστηρίξει την καινούργια σύνδεση με τον λέβητα φυσικού αερίου που τοποθετήθηκε στο μπροστινό μπαλκόνι και συνδέθηκε με την παροχή από τον δρόμο.

Η παράδοση

Διονύση και Λαμπρινή σας ευχόμαστε να είναι καλορίζικο το καινούργιο σας σπίτι και σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη.

 

Έργα με αντίστοιχο εμβαδό που υλοποίησε η εταιρεία μας :
Ανακαίνιση σπιτιού στoν Υμηττό
Ανακαίνιση σπιτιού στο Πεδίον του Άρεως
Μελέτη ανακαίνισης σπιτιού 90τμ

Αποτύπωση

Πρόταση - Μελέτη

Αποτέλεσμα

One Comment

 • Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ λέει:

  Η αγορά του διαμερίσματος μας χαροποίησε ιδιαίτερα , αλλά μας έβαλε σε μια νέα “δοκιμασία”, εύρεση μηχανικού για την ανακαίνισή του.
  Η αρχή έγινε με τον Κώστα όπου μετά την επαφή που είχαμε πια στο διαμέρισμα και τις μετρήσεις που έκανε μαζί με την συνεργάτη του Αντιγόνη , μας δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι αυτός θα είναι ο άνθρωπος που θα εμπιστευτούμε το έργο.
  Σοβαρός , μετρημένος χωρίς μεγάλα λόγια , με επώνυμους συνεργάτες-προμηθευτές ,κέρδισε την εμπιστοσύνη μας.
  Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε!!!
  Ευχαριστούμε θερμά όλους τους τεχνικούς που εργάσθηκαν κάτω από τις οδηγίες του Κώστα και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν πάντα με την ίδια υπευθυνότητα & ποιότητα στην εργασία τους.
  Υ.Γ. ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ;;;;; Θα υπάρξει και συνέχεια!!!

Leave a Reply