Ανακαίνιση και επιλογή επίπλωσης για διαμέρισμα 65τ.μ. στην Αθήνα.

 

….Με τα κουτάλια στο συρτάρι!

Η γνωριμία μας με την Όλγα αφορούσε την ανακαίνιση και πλήρη επίπλωση διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας με διπλό στόχο: να μπορεί τόσο να φιλοξενήσει την ίδια και την οικογένειά της στα χρονικά διαστήματα που έρχονται στην Αθήνα όσο και να ενοικιάζεται μέσω airbnb.
Το σπίτι στ’ αλήθεια έπρεπε να παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι και τα κουτάλια στο συρτάρι.
Οι αρχικές εργασίες, μελέτη και κοστολόγηση εργασιών, σχέδια, προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κ.λπ. αποφασίστηκαν πολύ γρήγορα και στη συνέχεια κάθε βήμα στο στάδιο της ανακαίνισης είχε την έγκριση της Όλγας μέσω mail.

Η κουζίνα:

Για την κουζίνα επιλέχθηκε λευκό χρώμα στα ντουλάπια και ανοιχτόχρωμος πάγκος σε συνδυασμό με πλακάκια σε γκρι τόνους ώστε ο χώρος να είναι φωτεινός και ευχάριστος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δεξιά από την στενή μπαλκονόπορτα τοποθετήθηκε υαλότουβλο για έξτρα φως.

Το μπάνιο:

Στο μπάνιο τοποθετήθηκαν πλακάκια και είδη υγιεινής σε γήινα χρώματα ενώ όλη η υδραυλική εγκατάσταση αντικαταστάθηκε με νέα.
Επιλέξαμε είδη υγιεινής και μπαταρίες της Ideal Standard και στη ντουζιέρα τοποθετήθηκε κρύσταλλο ασφαλείας.

Τα κουφώματα:

Σε όλο το υπόλοιπο σπίτι αντικαταστήσαμε τα παλιά ξύλινα κουφώματα με νέα κουφώματα αλουμινίου της Europa.
Το σπίτι βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και η Όλγα έκρινε πολύ σημαντικό να προσφέρει στους επισκέπτες της ησυχία και άνεση ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομούσε χρήματα από τον κλιματισμό του σπιτιού.
Η αλλαγή στη θερμομόνωση και την ηχομόνωση ήταν θεαματική.

Τα δάπεδα:

Φροντίσαμε να ξαναδώσουμε λάμψη και να αποκαταστήσουμε τις μικροζημιές στα δάπεδα του σπιτιού.
Τα ξύλινα πατώματα τρίφτηκαν με μηχανή και λουστραρίστηκαν με βερνίκια νερού.
Τα μαρμάρινα δάπεδα καθαρίστηκαν με μηχανή, κρυσταλλοποιήθηκαν και αδιαβροχοποιήθηκαν.

Τα χρώματα:

Ολόκληρο το διαμέρισμα (τοίχοι, πόρτες, ντουλάπες) βάφτηκε από την αρχή.
Οι επιλογές των χρωμάτων έγιναν με κριτήριο την ουδετερότητα και την αρμονία με τη διακόσμηση.
Θέλαμε το σπίτι να έχει χαρακτήρα χωρίς όμως να ενοχλεί τους πιο συντηρητικούς επισκέπτες.

Η διακόσμηση:

Για την επίπλωση και διακόσμηση του χώρου, παρουσιάσαμε στην Όλγα τις προτάσεις μας με φωτορεαλιστική απεικόνιση όλων των αντικειμένων στο χώρο καθώς και συνοδευτική περιγραφή και κόστος για  κάθε είδος.
Προσέξαμε τα έπιπλα να είναι οικονομικά αλλά και ανθεκτικά στη χρήση και εύκολα συντηρούμενα εφόσον το σπίτι θα ενοικιάζεται, σε σύγχρονη, απλή αλλά ευχάριστη αισθητική.
Ταυτόχρονα επιλέξαμε διακοσμητικά αντικείμενα και λευκά είδη (σεντόνια, παπλώματα, διακοσμητικά μαξιλάρια, κουβερλί κ.λπ.) για χρήση μόνο από την οικογένεια, που φυλάσσονται σε χωριστό χώρο, χωρίς πρόσβαση από τους ενοικιαστές.

Η παράδοση:

Κάθε αντικείμενο μπήκε στη θέση του από το συνεργείο της Home Done που ανέλαβε τη συναρμολόγηση και τοποθέτηση επίπλων στο χώρο, την τοποθέτηση των φωτιστικών, των κάδρων και λοιπών διακοσμητικών ώστε η Όλγα να παραλάβει ένα σπίτι με το κλειδί στο χέρι και τα κουτάλια στο συρτάρι!

Την ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της και ευχόμαστε να αποκτήσει πολλούς ευχαριστημένους επισκέπτες στο όμορφο διαμέρισμά της!

Πριν την ανακαίνιση

Η πρότασή μας

Το αποτέλεσμα

2 Comments

  • Ο/Η Όλγα λέει:

    Στην πρώτη συνάντηση που είχαμε με τον Κώστα συζητήσαμε τις ιδέες που είχαμε, ποιοι ήταν οι στόχοι μας (Airbnb και προσωπική χρήση) και αισθανθήκαμε ότι μπορούμε να τον εμπιστευτούμε. Μετά από λίγες ημέρες λάβαμε ηλεκτρονικά αναλυτική προσφορά με το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα οπότε κι αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Στην δεύτερη συνάντηση μαζί του παραλάβαμε ένα διαμέρισμα έτοιμο να μας υποδεχθεί. Όλες οι λεπτομέρειες αποφασίστηκαν και συμφωνήθηκαν μέσω email, αλλά το σημαντικότερο είναι πως υλοποιήθηκαν με ακρίβεια και συνέπεια χωρίς να απαιτείται η παρουσία μας. Η ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών γινόταν μέσω φωτογραφιών. Κώστα, σας ευχαριστούμε όλους για το αποτέλεσμα κι εύχομαι να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον.

Leave a Reply