Μελέτη ανακαίνισης σπιτιού 50τμ

Αποτύπωση, αρχιτεκτονική πρόταση, περιγραφή εργασιών και αναλυτικός προϋπολογισμός για τη μελέτη ανακαίνισης σπιτιού 50τμ

 

Η αρχική συνάντηση & αποτύπωση:

Η πρώτη συνάντηση με την Όλγα έγινε στο διαμέρισμα της  στην Βουλιαγμένη. Το διαμέρισμα είναι ρετιρέ (50τμ), με μεγάλα παράθυρα και βεράντα με θέα προς την θάλασσα και την δύση, κάτι που αμέσως μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Η Όλγα όπως μας είπε, ενδιαφερόταν να ανακαινίσει το διαμέρισμα για τα παιδία της, ώστε να τους το παραχωρήσει για μόνιμη κατοικία.

Το σπίτι, κτίσμα του 80, στην παρούσα φάση, παρουσιάζει προβλήματα στην διαρρύθμιση που το καθιστούν μη λειτουργικό. Αρχικά, η πρόσβαση στο μπάνιο και την βεράντα γίνεται μέσα από το υπνοδωμάτιο. Επίσης υπάρχουν σταθερά κτιστά έπιπλα που έχουν λάθος διάταξη καθώς είναι προσανατολισμένα αντίθετα από τα μεγάλα παράθυρα με την θέα. Τέλος, η κουζίνα και το μπάνιο είναι απαραίτητο να εκσυγχρονιστούν ώστε να υποστηρίζουν την καθημερινότητα των ιδιοκτητών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης μας αποτυπώσαμε με ακρίβεια την κάτοψη του σπιτιού με όλες τις χρήσιμες διαστάσεις, καθώς και λεπτομέρειες όπως τις στήλες αποχέτευσης και θέρμανσης κλπ, ώστε να μπορούμε να σχεδιάσουμε την πρόταση μας με ακρίβεια.

Εδώ μπορείτε να δείτε έργα με παρόμοιο εμβαδό που υλοποιήθηκαν από τη Home Done:
Ανακαίνιση σπιτιού στα Βριλήσσια 

Ανακαίνιση σπιτιού στην Ηλιούπολη

Η πρόταση:

Μελετώντας τις διαφορετικές παραλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν στην διαρρύθμιση του σπιτιού καταλήξαμε στην βέλτιστη λύση ώστε να απομονώσουμε το υπνοδωμάτιο, αλλάζοντας θέση στο μπάνιο. Το καθιστικό απέκτησε απευθείας πρόσβαση στην βεράντα, καθώς και βελτιωμένη διάταξη ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τραπεζαρία πέντε θέσεων. Επίσης αλλάξαμε την διαρρύθμιση της κουζίνας για να εξυπηρετεί τα νέα δεδομένα.

Η περιγραφή:

Η περιγραφή των εργασιών που θα απαιτηθούν είναι λεπτομερής ώστε να είναι ξεκάθαρη η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν ενώ ταυτόχρονα αφήνει στον  ιδιοκτήτη την ευελιξία να την τροποποιήσει όπως εκείνος επιθυμεί.

Ο προϋπολογισμός:

Συντάξαμε αναλυτικό προϋπολογισμό για το έργο ώστε ανα πάσα στιγμή να έχει ο ιδιοκτήτης τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών.
Ποσότητες, τιμές μονάδας και επιμέρους κόστη ανά εργασία.

Εδώ μπορείτε να δείτε γενικότερες πληροφορίες για το κόστος ανακαίνισης ενός σπιτιού.

Leave a Reply