Αποτύπωση, σχεδιασμός και υλοποίηση πλήρους ανακαίνισης διαμερίσματος στα Βριλήσσια.

Το αγόρασαν επειδή ήταν ευκαιρία.
Αποφάσισαν να το εκμεταλλευτούν.
Δεν κατάφεραν να αντισταθούν στο γούστο τους και το επισκεύασαν σαν να πρόκειται να μείνουν οι ίδιοι.

Ο Αλέξανδρος και η Κατερίνα μας βρήκαν στο ίντερνετ και μας κάλεσαν να δούμε το διαμέρισμα που μόλις αγόρασαν.
Συναντηθήκαμε σε μία όμορφη πολυκατοικία  της δεκαετίας του ’90 στα Βριλήσσια.
Το σπίτι ήταν ήδη σε καλή κατάσταση αλλά οι ιδιοκτήτες ήθελαν να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητές του, κάνοντάς το σύγχρονο, όμορφο και πιο λειτουργικό .

Η μελέτη μας

Σηκώσαμε τα μανίκια και πιάσαμε δουλειά.
Αποτυπώσαμε το διαμέρισμα και εξετάσαμε τις προοπτικές του.
Αποφασίσαμε να αλλάξουμε εντελώς τη διαρρύθμιση, αντιστρέφοντας τις θέσεις μπάνιου και κουζίνας ώστε να απελευθερώσουμε περισσότερο χώρο στο κοινόχρηστο κομμάτι του σπιτιού.
Σαλόνι – τραπεζαρία και κουζίνα ενοποιήθηκαν δίνοντας την αίσθηση του μεγαλύτερου και πιο άνετου χώρου.
Το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο ξεχώρισαν από το υπόλοιπο σπίτι ενώ ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι.
(Εδώ μπορείτε να δείτε παραδείγματα μελετών για προηγούμενα έργα)

Τα υλικά

Ο Αλέξανδρος και η Κατερίνα μας τόνισαν πως η καλή ποιότητα στα υλικά και η αισθητική είναι προτεραιότητα για εκείνους.
Γρήγορα καταλάβαμε πως η ένταση στα χρώματα και τις επιφάνειες είναι αυτό που τους ταιριάζει.
Επικεντρωθήκαμε λοιπόν σε γυαλιστερές επιφάνειες και σε τρία βασικά χρώματα: το λευκό, το μαύρο και το κόκκινο.

Η κουζίνα

Παιδευτήκαμε λίγο για να τα χωρέσουμε όλα σε μια τόσο μικρή κουζίνα, αλλά τελικά τα καταφέραμε.
Πλυντήριο πιάτων, μεγάλος νεροχύτης, κουζίνα, ψυγείο, συρτάρια και πολλά ντουλάπια.
Επιλέξαμε λευκά και κόκκινα ακρυλικά ντουλάπια συνδυασμένα με ματ πάγκο (Fenix) και πλάτη από γυαλιστερά γρανιτο-πλακάκια σε μαύρο χρώμα.

Καθιστικό

Στο σαλόνι αλλάξαμε την αισθητική του τζακιού αντικαθιστώντας τα παλιά μάρμαρα με γρανίτη σε μαύρο χρώμα και ισιώνοντας την κλίση του καπνοθάλαμου.
Επίσης προσθέσαμε οροφές με κρυφό φωτισμό για να δημιουργήσουμε ομοιόμορφο φως και να οριοθετήσουμε νοητά τις διαφορετικές χρήσεις του χώρου.

Δάπεδα

Για τα δάπεδα του διαμερίσματος επιλέξαμε μαύρα γυαλιστερά πλακάκια ενώ στο υπνοδωμάτιο κρατήσαμε το παλιό ξύλινο πάτωμα.

Λουτρό

Στο μπάνιο κυριάρχησαν τρείς αποχρώσεις: το μπέζ, το μαύρο και το καφέ του ξύλου.
Δημιουργήσαμε χτιστό πάγκο για τους μαύρους τσιμεντένιους νιπτήρες, στο οποίο εγκαταστήσαμε ντουλάπι από μαύρη ακρυλική επιφάνεια κατάλληλη για το χώρο του μπάνιου.
Διαλέξαμε μαύρες μπαταρίες και φωτιστικά για να κρατήσουμε την αισθητική συμμετρία.
Απέναντι από την σύνθεση με τους νιπτήρες δημιουργήσαμε walk-in ντουζιέρα με καμπίνα από διάφανα κρύσταλλα.
Στην πλάτη και στο πάτωμα της ντουζιέρας τοποθετήσαμε πλακάκια που παραπέμπουν σε ξύλο.

Υπνοδωμάτιο

Στην κρεβατοκάμαρα συντηρήσαμε το ξύλινο πάτωμα και δημιουργήσαμε κατασκευές από γυψοσανίδα και κρυφό φωτισμό που λειτουργούν ως κεφαλάρι.
Απέναντι κατασκευάστηκε σύνθεση βιβλιοθήκης με θέση για την τηλεόραση.

Η συνεργασία μας κύλησε άψογα και στο τέλος προσθέσαμε δυο ακόμα μέλη στην οικογένεια της Home Done.

Αλέξανδρε και Κατερίνα σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Καλορίζικο το ολοκαίνουργιό σας σπίτι!!!

 

Εδώ μπορείτε να δείτε μια ακόμα ανακαίνιση σπιτιού με παρόμοιο εμβαδό που υλοποίησε η εταιρεία μας.

Αποτύπωση

Πρόταση

Αποτέλεσμα

Leave a Reply