Ανακαίνιση σπιτιού στην Αθήνα - Κουζίνα

Αποτύπωση, σχεδιασμός και πλήρης ανακαίνιση σπιτιού στην Αθήνα.

 

Όταν οι αυστηρές γραμμές συναντάνε την πολυτέλεια:

Ο Αντώνης επισκέπτεται τακτικά την Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους.
Αποφάσισε να αγοράσει ένα σπίτι στο κέντρο και να το ανακαινίσει.
Διάλεξε ένα οροφοδιαμέρισμα 100τμ σε έναν από τους δρόμους που βλέπουν το δάσος του Λυκαβηττού.

Οι οδηγίες ήταν σαφείς από την αρχή:
Άνεση – ελεύθεροι χώροι – πολύ φως – επώνυμες και αξιόπιστες λύσεις στα πάντα.

Διαρρύθμιση

Το διαμέρισμα ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση με δυο υπνδωμάτια, λουτρό, WC, κουζίνα και έναν χώρο για καθιστικό – τραπεζαρία.
Η επιθυμία για μεγάλους και εννιαίους χώρους, μας οδήγησε στο να ενώσουμε το καθιστικό με ένα από τα υπνδωμάτια και να μεταφέρουμε εκεί την κουζίνα.
Οι δυο μπαλκονόπορτες στο καθιστικό έγιναν ένα μεγάλο κούφωμα, δίνοντας την αίσθηση ότι το δάσος μπαίνει κυριολεκτικά στο σπίτι.

Το άλλο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο διατηρήθηκαν στις αρχικές του διαστάσεις καθώς ήταν ήδη άνετα.
Μικρή πινελιά η οποία έδωσε επιπλέον «αέρα» στο μπάνιο, ήταν η τοποθέτηση του πλυντηρίου ρούχων σε ντουλάπα στο διάδρομο.

Το WC μεγάλωσε και μετατράπηκε σε μπάνιο ensuite και ενσωματώθηκε στο χώρο της παλιάς κουζίνας, ο οποίος μετατράπηκε σε ανεξάρτητο ξενώνα.

Δάπεδα

Όλα τα παλιά δάπεδα του σπιτιού αποξηλώθηκαν για να τοποθετηθεί πλακάκι.
Επιλέξαμε σανίδες 25Χ120  σε απόδοση ξύλου (φυσική δρυς) για τα πατώματα όλου του σπιτιού, οι οποίες τονίζουν τη ροή των χώρων και δίνουν την αίσθηση της άνεσης και της πολυτέλειας.

Φωτισμός

Στο καθιστικό, την είσοδο και την κουζίνα επιλέξαμε ένα συνδυασμό φωτιστικών οροφής και κρυφών φωτισμών σε γυψοσανίδες ώστε να υπάρχει η εναλλαγή μεταξύ ατμοσφαιρικού απαλού και στοχευμένου έντονου φωτισμού.
Όλες οι λάμπες επιλέχθηκαν με θερμό φως για να δέσει αισθητικά το ξύλινο πάτωμα με τα σύγχρονα υλικά.

Η κουζίνα στο επίκεντρο της δράσης

Στην κουζίνα προτείναμε λευκά γυαλιστερά ακρυλικά ντουλάπια και μία πινελιά μαύρης ακρυλικής επιφάνειας στα ντουλάπια της νησίδας που είναι συνδυασμένη με Corian τραπέζι.
Στην πλάτη της κουζίνας τοποθετήθηκε πλακάκι σε έντονο χρώμα, ώστε να δώσουμε μια διαφορετική προσέγγιση στο χώρο και να φωτίσουμε αυτό το κομμάτι του δωματίου.
Δεδομένου ότι η κουζίνα είναι το επίκεντρο της δράσης στο σπίτι, το θεωρήσαμε απόλυτα ταιριαστό.
Η νησίδα της κουζίνας λειτουργεί και ως τραπεζαρία για το διαμέρισμα, αφήνοντας εσκεμμένα περισσότερο χώρο στο καθιστικό.
Επιλέξαμε εντοιχισμένες inox ηλεκτρικές συσκευές και καθώς ο Αντώνης είναι λάτρης των καλών κρασιών τοποθετήσαμε συντηρητή δίπλα στο εντοιχισμένο ψυγείο.
Αποφασίσαμε καρέκλες από ξύλινο σκελετό με υφασμάτινη πλάτη και κάθισμα σε γκρι απόχρωση, ενώ πάνω από το τραπέζι τοποθετήσαμε τρία ξύλινα στρογγυλά φωτιστικά ίδιας απόχρωσης με το ξύλο των καρεκλών.

Μπάνιο

Στο μπάνιο επίσης κυριαρχεί ο συνδυασμός του ξύλου και του λευκού μαρμάρου.
Δημιουργήσαμε walk-in ντουζιέρα και χτιστό πάγκο με νιπτήρα ελεύθερης τοποθέτησης και εντοιχισμένη επιτοίχια βρύση.
Τοποθετήσαμε καθρέφτη με ντουλάπι πάνω από τον νιπτήρα αλλά και ντουλάπι κάτω από τον πάγκο για να αυξήσουμε τους αποθηκευτικούς χώρους.
Για το φωτισμό επιλέξαμε σποτάκια οροφής και γραμμικό φωτισμό πάνω από την ντουζιέρα και γύρω από τον καθρέπτη.

WC

Μεγαλώσαμε το WC και έτσι δημιουργήθηκε χώρος για ντουζιέρα.
Δώσαμε αρκετό χρώμα διαλέγοντας πλακάκι σε λιλά απόχρωση το οποίο συνδυάσαμε με πλακάκι σε λευκό μάρμαρο.
Τοποθετήσαμε έπιπλο με νιπτήρα και chrome μπαταρίες.

Υπνοδωμάτια

Στα υπνοδωμάτια συναντάμε ξανά τον συνδυασμό του λευκού και του ξύλου που υπάρχει και στο υπόλοιπο διαμέρισμα.
Για τις ντουλάπες διαλέξαμε ματ laminate σε ουδέτερη απόχρωση ώστε να κρατήσουμε την ομοιομορφία των χώρων.
Στο κυρίως υπνοδωμάτιο τοποθετήσαμε ντουλάπες σε δύο πλευρές και δημιουργήσαμε χώρο για τηλεόραση απέναντι από το κρεβάτι.
Στο δεύτερο υπνοδωμάτιο δημιουργήσαμε χώρο για γραφείο με ράφια και στην εσοχή του τοίχου τοποθετήσαμε βιβλιοθήκη.

Αντώνη ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Καλορίζικο το καινούργιο σου σπίτι!!!

Εδώ μπορείτε να δείτε έργα με αντίστοιχο εμβαδό που υλοποίησε η εταιρεία μας :

Ανακαίνιση σπιτιού στην Κυψέλη

Ανακαίνιση σπιτιού στην Καλλιθέα

Αποτύπωση

Πρόταση

Αποτέλεσμα

One Comment

Leave a Reply