Αποτύπωση, σχεδιασμός και υλοποίηση πλήρους ανακαίνισης διαμερίσματος στην Αγία Βαρβάρα

Στην Ματούλα μας σύστησε μια πελάτισσά μας και έτσι στην πρώτη μας συνάντηση, είχε ήδη εικόνα για τη HomeDone και μας έβαλε αμέσως στα δύσκολα!
Το διαμέρισμά της, ένα κτίσμα του ’80, ημιτελές από την προηγούμενη γενιά, έπρεπε να ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς και να είναι έτοιμο να δεχτεί το νέο μέλος της οικογένειας που θα ερχόταν σε λίγους μήνες.

Η Ματούλα είχε συναντήσει πολλές δυσκολίες προσπαθώντας να βρει την κατάλληλη εταιρεία να συνεργαστεί, καθώς κάποιες προσφορές που έλαβε είχαν θολά σημεία, σε κάποιες άλλες το χρονοδιάγραμμα για τη διεκπεραίωση του έργου δινόταν μόνο προφορικά και όχι γραπτά κ.ο.κ. Η οικογένεια ήθελε ένα διαμέρισμα λειτουργικό, με σύγχρονη αισθητική και πλήρη αξιοποίηση των τετραγωνικών του (70 τ.μ.). Η διαρρύθμισή του ήταν παλαιάς λογικής με την κουζίνα ξεχωριστό δωμάτιο μακριά από την τραπεζαρία και το καθιστικό.

Ξεκινήσαμε αμέσως την πρότασή μας, προσπαθώντας να εκσυγχρονίσουμε το σπίτι τόσο κατασκευαστικά όσο και αισθητικά. Αρχικά διαχωρίσαμε τους κοινόχρηστους από τους ιδιωτικούς χώρους, προτείνοντας την ένωση της κουζίνας με τη σαλονοτραπεζαρία. Παράλληλα, εξοικονομήσαμε χώρο από τα χαμένα τετραγωνικά του διαδρόμου που είχε το διαμέρισμα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μεγαλύτερο μπάνιο από το υπάρχον που ήταν μικρό και 2 όσο το δυνατόν πιο άνετα υπνοδωμάτια.

Καθώς το διαμέρισμα θα άλλαζε εντελώς μορφή, ετοιμάσαμε δισδιάστατες κατόψεις και τρισδιάστατες απεικονίσεις ώστε να βοηθήσουμε την οικογένεια να καταλάβει την πρότασή μας αλλά και να αισθανθεί ασφαλής με αυτή. Πράγματι η παρουσίασή μας ενθουσίασε την Ματούλα και τον Γιώργο και τους βοήθησε να οραματιστούν αμέσως το καινούργιο τους σπίτι!

Λόγω της ιδιαίτερης αρχικής κατάστασης του διαμερίσματος η ανακαίνιση ήταν εκτενής. Συνολικά εκπονήθηκαν οι παρακάτω εργασίες:

  • Νέα εσωτερική διαρρύθμιση, και συντήρηση όλων των εσωτερικών επιφανειών επιχρισμάτων
  • Καινούργια ξύλινα πατώματα και λουστράρισμά τους
  • Πλακάκια στα υπόλοιπα δάπεδα του διαμερίσματος και στους εξώστες
  • Καινούργια κουφώματα με διπλά τζάμια και σίτες
  • Είδη υγιεινής και έπιπλα στο μπάνιο
  • Έπιπλα κουζίνας
  • Ντουλάπες στα υπνοδωμάτια
  • Καλοριφέρ και μπόιλερ
  • Εσωτερικές πόρτες

Αποτύπωση

Πρόταση

Αποτέλεσμα

Leave a Reply