Μελέτη ανακαίνισης σπιτιού 80τμ - Εξώφυλλο

Αποτύπωση, αρχιτεκτονική πρόταση, περιγραφή εργασιών και αναλυτικός προϋπολογισμός για τη μελέτη ανακαίνισης σπιτιού 80τμ

Η αρχική συνάντηση & αποτύπωση:

Η πρώτη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες  έγινε στο διαμέρισμα τους στην Αργυρούπολη. Το διαμέρισμα είναι μεζονέτα (160τμ), η οποία εκτίνεται σε δυο επίπεδα.  Η οικογένεια κατοικεί εκεί τα τελευταία 30 χρόνια και καθώς οι ανάγκες τους άλλαξαν λόγο της ανεξαρτητοποίηση των παιδιών τους θα ήθελαν να χωρίσουν την διώροφη μεζονέτα οριζόντια, ώστε να δημιουργηθούν δυο διαμερίσματα των 80τμ έκαστο.

Η πρόταση μας αφορά στο τριάρι διαμέρισμα, που ανήκει στο γιο της οικογένειας και προορίζεται να κατοικηθεί από τον ίδιο.  Ο όροφος όπου θα δημιουργηθεί το τριάρι, έχει ανεξάρτητη είσοδο, και απαρτίζεται από τα υπνοδωμάτια την μεζονέτας, το μπάνιο, και το χωλ που εξυπηρετεί την εσωτερική σκάλα, η οποία οδηγεί στον όροφο με το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα.

Ο ιδιοκτήτης μας ζήτησε να συμπεριλάβουμε στην πρόταση μας ενιαίο χώρο που θα φιλοξενεί την κουζίνα, την τραπεζαρία και το σαλόνι, δυο υπνοδωμάτια και μπάνιο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης μας αποτυπώσαμε με ακρίβεια την κάτοψη του σπιτιού με όλες τις χρήσιμες διαστάσεις, καθώς και λεπτομέρειες όπως τις στήλες αποχέτευσης και θέρμανσης κλπ, ώστε να μπορούμε να σχεδιάσουμε την πρόταση μας με ακρίβεια.

Εδώ μπορείτε να δείτε ανακαινίσεις σπιτιών με παρόμοιο εμβαδό που υλοποίησε η Home Done:
Ανακαίνιση σπιτιού στα Εξάρχεια

Ανακαίνιση σπιτιού στην Αγία Βαρβάρα

Μελέτη για την ανακαίνιση σπιτιού 80τμ - Αποτύπωση

Η πρόταση:

Το διαμέρισμα έχει ανοίγματα μόνο σε δυο από τις τέσσερις πλευρές. Για το λόγο αυτό έπρεπε να τοποθετήσουμε στρατηγικά τους χώρους ώστε να είναι λειτουργικοί και να πληρούν τις ιδιαίτερες προϋποθέσεις κάθε δωματίου για φυσικό φωτισμό και αερισμό.

Έτσι, χωρίσαμε το σπίτι σε δυο ξεκάθαρα οριοθετημένες ζώνες, μια κοινόχρηστη και μια ιδιωτική. Η κοινόχρηστη ζώνη περιλαμβάνει το σαλόνι , την κουζίνα και την τραπεζαρία και η ιδιωτική τις κρεβατοκάμαρες και το μπάνιο.
Εξαιτίας της υπάρχουσας διαρρύθμισης του χώρου, που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί άλλες ανάγκες, χρειάστηκε να κάνουμε αρκετές αλλαγές στην διάταξη των δωματίων.
Μεταφέραμε το μπάνιο στην απέναντι πλευρά του διαμερίσματος, προσθέσαμε κουζίνα και διαμορφώσαμε τον ελεύθερο χώρο ώστε να φιλοξενήσει το σαλόνι και την τραπεζαρία. Κατά συνέπεια των μεγάλων αλλαγών στην διαρρύθμιση προτείνουμε την ολοκληρωτική αλλαγή του πατώματος στο ενιαίο χώρο, το μπάνιο και τον διάδρομο.

Τα ξύλινα πατώματα στα υπνοδωμάτια θα συντηρηθούν.

Η περιγραφή:

Η περιγραφή των εργασιών που θα απαιτηθούν είναι λεπτομερής ώστε να είναι ξεκάθαρη η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν ενώ ταυτόχρονα αφήνει στον  ιδιοκτήτη την ευελιξία να την τροποποιήσει όπως εκείνος επιθυμεί.

Ο προϋπολογισμός:

Συντάξαμε αναλυτικό προϋπολογισμό για το έργο ώστε ανα πάσα στιγμή να έχει ο ιδιοκτήτης τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών.
Ποσότητες, τιμές μονάδας και επιμέρους κόστη ανά εργασία.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε γενικότερες πληροφορίες για το κόστος ανακαίνισης ενός σπιτιού.

6 Comments

 • Ο/Η Άννα Παπαδάκη λέει:

  Σκοπέυω να ανακαινίσω το σπίτι μου και θα με ενδιέφερε και να αποκτήσω μια ανάλογη πρόταση πριν αποφασίσω. Ποία είναι η διαδικασία??

  • Ο/Η Home Done λέει:

   Καλησπέρα κα Παπαδάκη
   Θα πρέπει να προγραμματίσουμε μια συνάντηση στο σπίτι που θέλετε να επισκευάσετε ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε όλες τις ιδιαιτερότητές του.
   Αφού καταγράψουμε τις ανάγκες σας, θα προχωρήσουμε στη μελέτη της ανακαίνισης η οποία θα περιλαμβάνει αποτύπωση, πρόταση, τρισδιάστατα σχέδια, τεχνική περιγραφή και αναλυτικό προϋπολογισμό.
   Έτσι θα έχετε μια πλήρη πρόταση προσαρμοσμένη στα μέτρα σας.

 • Ο/Η ΛΕΛΕΔΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ λέει:

  Γεια σας,
  Συμπτωματικα εχω και εγω ενα διωροφο 80+80τμ με ανοιγματα μονο απο 2 πλευρες που θελω να επισκευασω με μετατροπες και στους 2 οροφους αλλα ειναι στα Χανια της Κρητης.
  Η ηλεκτρονικη διακινηση εχει εκμηδενισει τις αποστασεις . Αλλα φτανει αυτο για συνεργασια ;;
  H παραπανω εργασια σας παντως και το μελημα σας για τον ενημερωμενο ιδιοκτητη μας αρεσε πολυ..
  Ισως μπορεσετε να βοηθησετε εστω και μερικως…
  Θα χαρουμε να μιλησωμε..
  Λελεδακη Αγγελικη
  2821 072442

 • Ο/Η Home Done λέει:

  Καλησπέρα κα Λελεδάκη

  Αν έχετε μια αξιόπιστη αποτύπωση του ακινήτου και μερικές φωτογραφίες, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα

 • Ο/Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΟΥΣΟΥΡΑ λέει:

  Καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω αν προγραμματίσουμε μια συνάντηση στο σπίτι που θέλω να ανακαινίσω και κάνετε όλες τις ενέργειες για να με ενημερώσετε για τον τελικό προυπολογισμό αυτή η επίσκεψη και όλη αυτή η διαδικασία χρεώνεται. Σας ευχαριστώ.

Leave a Reply